Alle truckjes om gauw af te vallen

Aan het begin van het jaar zijn de meeste mensen opzoek naar een methode om de extra kilootjes die zijn bijgekomen in December te verbranden. Sommigen gaan naar de gym, sommigen beginnen met een tak van sport.

Maar hoe weet je precies wat past bij jouw? En wat garandeert jouw dat je werkelijk de extra kilootjes kwijt zult raken?

Hier lees je 5 tips bij snel afvallen met sporten.

  • Voeding: De allerbelangrijkste factor waarmee je rekening moet houden. Is je voeding. Het is bijna onmogelijk om af te vallen en geregeld junkfood te eten. De bedoeling is dat je een schema moet bij houden van tijd en wanneer je bepaalde voeding gaat eten. Hierbij komt de eet piramide te pas waarbij je elke dag de hoeveelheid voedingstoffen binnen werkt. Het internet zit vol met dagelijkse recepten die je kunt gebruiken om gezond te eten terwijl je richt op energie verbranden.
  • Train met gewichten: De eerste gedachte die bij vrouwen opkomt als ze horen dat ze moeten trainen met gewrichten is: ‘Ik wil er niet mannelijk uit zien’. Het goede nieuws is dat dit idee van te mannelijk uitzien tijdens gewrichten training een mythe is. Het is namelijk zo dat vrouwen niet genoeg testosteron om spiermassa op te bouwen zoals mannen. En om af te vallen is het beter om die spieren te ontwikkelen. Spieren gebruiken namelijk meer energie dan lichaamsvet.
  • HIIT ( High Intensity Interval Training): Bij HIIT gaat het erom dat je intensieve sport activiteiten afwisselt met een korte rust periode. Dus heel veel inspannen en voor een korte tijd uitrusten dit heeft heel veel voordelen het belangrijkste dat je zelf na de training heel wat vet verbrand. Dit helpt ook om hardnekkig buik vet te verbranden en extra vet bij de billen. Men is gauw geneigd om te gaan joggen om vet te verbanden maar joggen doet niets aan hardnekkig buik vet. Hardnekkig buik vet is een van de reden waarom men wilt afvallen.
  • Veel vloeistof drinken ( Water+thee): Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Wanneer je per dag, genoeg liters water drinkt zorgt het er dus voor dat je de extra vetten en gifstoffen uitspoelt.

De aziaten zijn bekend met het concept van groene thee drinken. Doordat het heet is verbrand het de vetten in je lichaam vooral in de buikstreek. Dit is vooral een goed hulpmiddel naast het sporten. Het werkt goed mee en helpt je sneller afvallen en gezonder voelen. Een van mijn betere vrienden is een schilder eindhoven maar houdt ook heel veel van sporten. Hij is een van de bedenkers van dit artikel geweest.

  • Blijven upgraden: Maakt niet uit wat voor sport je besluit te doen om af te vallen. Ons lichaam is zo ingesteld dat wanneer wij voor lange perioden de zelfde activiteiten doen wij gewend raken. Het is dus ons taak om altijd een stukje verder te gaan met de oefeningen, te blijven upgraden dus. Na 21 dagen kan je ervoor kiezen om te veranderen van oefening of intensiever ermee te werken. Dit hangt allemaal van jouw af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *